Så söt, lilla Rikard!

Var barnvakt åt Rikard igår och lite idag, han är ju så himla söt! Just nu pluggar jag, ska snart åka hem till Ronja för att äta middag och lite festligheter. Detta nyår håller jag mig dock nykter, måste ta vara på morgondagen.

Gott nytt år!


Nytt till mitt framtida hem.

Jag har redan samlat på mig en hel del trots att det dröjer tills att jag ska flytta! Lexington ska få bli min framtida vardagsservis, mamma har lovat mig att köpa en finservis till mig när jag flyttar. Skålarna fick jag i julklapp, men tallrikarna köpte jag nu och muggarna hade jag sedan tidigare. Nu fattas det inte mycket tills jag har den kompletta servisen, ska beställa lite i taget. Jag tycker att Lexingtons porslin är väldigt fint, enkelt och precis i min stil!


Sjuk.

I fredags så firade vi Ewelina, var först hemma hos henne och drog oss sedan vidare till Strömpis. Hade en väldigt kul kväll, kan nog vara sista gången på några månader då hela gänget var samlat. Frida åker tillbaka till Norge och Sofia flyttar till London, blir bara jag och Ewelina kvar i kära Örebro de kommande månaderna.

Igår var en mindre bra dag. Jobbade på dagen trots att jag var trött från utgången och för lite sömn sedan flera nätter tillbaka. Det blev inte bättre när jag började må illa. Kom hem klockan sex, gick och lade mig klockan sju och klockan nio började helvetet. Gått och blivit magsjuk. Idag mår jag bättre och börjar bli hungrig nu, inte ätit på ett dygn. Matlust är ett tecken på att jag börjar bli frisk i alla fall, så imorgon väntas det nog jobb!


Förresten.

Mina planer just nu ser annorlunda ut än vad dem gjorde i somras, ändrar mig stup i kvarten... Just nu vill jag plugga i Örebro och åtminstone läsa klart min kandidat examen i ekonomi innan jag flyttar hemifrån. Då är jag alltså 21 år gammal, om jag läser till en master examen direkt efter har jag hunnit fylla 23.

Dessa planer kommer säkerligen ändras om och om igen, men för tillfället är det så jag tänker kring plugg och bostad!


Nytt i rummet.

På bilden ser ni mina två "större" julklappar, en fåtölj och en hylla. Blev nöjd med resultatet, ska bli min mys- och läshörna. Visserligen såg det bra ut innan, hade en svart sova och några mysiga kuddar, men nu så höjdes mysfaktorn ytterligare lite. Tänkte tyvärr inte på att ta före- och efterbilder, så ni får nöja er med hur det ser ut nu.

Har inte så mycket mer att säga idag, är helt slut från att ha jobbat så det blir sängen för min del snart. Imorgon väntas ytterligare nio timmars jobb och på kvällen ska jag hem till Ewelina för att fira hennes 19-årsdag!


Skärpning!

Nu är det verkligen dags att ta tag i träningen och matvanorna. Detta år har varit sämsta på länge med tanke på hälsan. Speciellt sedan i somras, mina träningsvanor har varit instabila och matvanorna är inte ens något att snacka om. Så nu efter nyår är det regelbundna träningspass och ordentliga matvanor som gäller.

I julklapp fick jag en pulsklocka, med den kan man följa sin träning och de framsteg man gör. Den mäter bland annat pulsen och kaloriförbränningen under ett träningspass, alla träningspass lagras sedan så att det blir som en träningsdagbok. Jag tror och hoppas att detta är något som kommer att öka motivation, speciellt när man ser att man göra framsteg. Ska bli riktigt kul att testa den!

Bilden är på mig för någon sommar sedan, inget att skryta med men så mycket bättre då än nu... Det får bli mitt beach-mål 2014.


Dec. 26, 2013

Tänkte visa lite av mina julklappar detta år. Julklappar kan nog vara det roligaste med julen, inte för att vara den som bara är ute efter julklapparna, men det är ju alltid roligt att få presenter! Så vuxen har jag inte blivit än i alla fall. Dock tycker jag ändå att mina julklappar ger mig lite vuxenpoäng, inga högar med kläder detta år.

Fick även två till lite större julklappar som jag tänkte visa, men det får vänta.

Lite smått och gott på bilden, bland annat vinglas från iittala och skålar från Lexington.


Jul 2013.

Då var julen slut detta år! Lika trevligt detta år som tidigare år. Igår firade jag julafton med mamma och idag med pappa.

Imorgon och resten av veckan väntas det jobb, kommer vara så otroligt mycket! Borde egentligen sova, men har fastnat framför en dokumentär om hur median påverkar bilden av hur vi ser på dagens kvinnor och de ideal som skapats. Har kommit in i en period då jag endast tittar på dokumentärer, men det är inget jag har emot!

Tror jag tog hem största paket i år! ☻


God jul!

Vilken suverän julaftonsmorgon, det spöregnar ute och jag pluggar... men jag måste ta vara på den lediga tid jag har eftersom jag kommer att jobba hela "jullovet". Tar julafton om någon timma eller så istället!

Ha en god jul! Kanske blir en liten julklapps-uppdate senare ☻☺☻


Kalas.

Snart ska jag bege mig mot Hanna där det bjuds på festligheter. Kommer troligen stanna där hela kvällen, men inget är ännu bestämt. Ska behärska mig ikväll och inte dricka för mycket, ska jobba imorgon och det kommer med största sannolikhet bli supermycket att göra. Så allt i kassen blir nog inte uppdrucket idag!

Har på mig en klänning, som för nuvarande är det absoluta favorit plagget, från vila som jag köpte i veckan. Enkel och svart med en dragkedja längs nacken.


Och just ja!

Glömde berätta att jag är superglad idag! Fick reda på min förra tenta, av 78 st som gjorde tentan var det endast 15 st som fick VG på den. Så ni kan ju gissa om jag blev glad när jag fick reda på jag var en av de femton som fick bäst resultat i klassen!!


22.00

Idag har jag varit på föreläsning och jobbat. Marieberg hade nämligen öppet till 22.00 idag, självklart ställde jag upp. Imorgon ska jag köra halvdag på universitet och på kvällen ska jag hem till Hanna i min klass. Hon fyller 24 år och det ska firas!

Bild på mina fräna ljus som skiftar färg.


Ekonomistyrning.

Har mått bättre i mina dagar, ont i halsen och feber har jag tyvärr råkat ut för. Så idag tog jag sovmorgon till klockan tolv och hoppade över föreläsningen. På dagen träffade jag Hanna och gick igenom lite plugg. Delkursen vi läser heter ekonomistyrning, den är rätt så tuff. Två böcker på vardera 500 sidor, grupparbete och tenta. Tur nog så är den faktiskt ganska intressant!

Just nu ligger jag i sängen och kollar den sista Twilight filmen. Kan vara bland den töntigaste filmen jag sett, märker att jag mognat en del sedan jag var helt galen i allt som berörde twilight. Hur som helst, snart dags att släcka, godnatt!


Julklappsbyte.

Eftersom jag nu börjat blogga ska jag självklart berätta om min dag!

Förutom det vanliga och tråkiga som att gå på föreläsning och plugga, har jag och Natalie idag haft julklappsbyte. Det jag fick vara ett Marc Jacobs armband och ett alldeles underbart doftljus, tackar så hemskt mycket för det!


Nu ska jag börja blogga igen.

Efter klagomål har jag nu bestämt mig för att börja bli aktiv här igen, det är ändå väldigt kul att kunna blicka tillbaka.

Det har hänt ganska mycket sen jag sist var här inne, då hade jag ännu inte börjat plugga och nu har jag snart läst klart min första termin.

Under den tid jag har varit borta har jag bland annat nollats och blivit en så kallad riktig student, varit i Skottland för att hälsa på Sofia, lärt känna massa nya människor, pluggat (självklart), shoppat (också självklart) och festat kanske lite för mycket!

Några få bilder från de senaste månaderna.